Ouderwets gezellige wintertraining afgesloten zondag 24 maart

Pieter Feenstra sterke en overtuigende winnaar spek- en bonenklassement.

Op 7 zondagen in de periode van 4 februari tot en met 24 maart kon van 10.00 tot 12.00 uur in sporthal “De Middel­zee” door seniorenleden worden getraind. Gemiddeld namen zo’n 11 kaatsers deel aan de training die be­stond uit een warming-up, een opslag- en uit­slag­­training en een partij voor de trainings­­­competitie. Het waren weer ouderwets gezellige uurtjes in de sport­hal. Wat dat betreft zijn dit niet alleen qua be­weging, maar ook zeker qua ontspanning hele aangename uurtjes voor de deel­nemers. Het ene moment is er sprake van een kolderieke situatie, het andere moment wordt er bloedserieus gekaatst, prachtige slagen worden afgewisseld met niet te filmen missers, maar wat er ook gebeurt, altijd ligt er wel ergens een lach of een relativerende opmerking om de hoek en dat is sporten zoals het ooit is bedoeld. De sterk kaatsende Pieter Feenstra werd dit jaar overtuigend winnaar van het spek- en bonen­klassement dat aan de trainings­competitie is ver­bonden (prijs: een portie bruine bonen, spekjes en een lading appelmoes). Pieter won met zijn maten maar liefst 6 van de 7 trainingspartijen.     

IJs en weder dienende wordt ook in 2025 weer een op de­zelfde leest ge­schoeide winter­training voor senioren ge­organiseerd. Begin 2025 verschijnt de uitnodiging wel weer op onze website of bij de vaste deelnemers in de (digitale) brievenbus.

Op woensdag 10 april begint het competitie­kaatsen op het veld voor de senioren alweer en daarna staan er tot en met het nachtkaatsen in september een groot aantal kaatsactiviteiten op het programma. Zie voor het volledige programma ons clubblad en/of onze website. We hopen ook dit seizoen weer vele leden te mogen begroeten op ’t Oordje, ons prachtig gelegen kaatsveld waarop al sinds 1908 wordt gekaatst. Komt allen!!

Roel Venema.

Scroll naar boven