Ouderwets leuke wintertraining voor senioren afgesloten op zondag 3 april 2022

Julian Faber winnaar spek- en bonenklassement, Jan de Boer goede tweede.

Door corona moest de winter­training voor senioren in 2020 na 5 zondagen worden onderbroken en kon deze in 2021 zelfs in het geheel geen doorgang vinden, maar dit jaar kon het gelukkig wel weer door gaan. Op 9 zondagen in de periode van 6 februari tot en met 3 april kon van 10.00 tot 12.00 uur in sporthal “De Middel­zee” worden getraind. Er was dit jaar sprake van een goede deelname. In totaal kwamen 22 kaatsers 1 of meerdere keren langs om een balletje te slaan. Gemiddeld namen er 13 kaatsers deel aan de training die be­stond uit een warming-up, een opslag- en uit­slag­­training en een partij voor de trainings­­­competitie. Met de onderlinge sfeer zat het, zoals gebruikelijk, wel weer goed tijdens deze ouderwets gezellige uurtjes in de sport­hal. Wat dat betreft zijn dit niet alleen qua be­weging, maar ook zeker qua ontspanning hele aangename uurtjes voor de deel­nemers. Het ene moment is er sprake van een kolderieke situatie, het andere moment wordt er bloedserieus gekaatst, prachtige slagen worden afgewisseld met niet te filmen missers, maar wat er ook gebeurt, altijd ligt er wel ergens een lach of een relativerende opmerking om de hoek en dat is sporten zoals het ooit is bedoeld. Julian Faber slaagde er dit jaar in het spek- en bonen­klassement te winnen dat aan de trainings­competitie is ver­bonden (prijs: een portie bruine bonen, spekjes en een lading appelmoes). Jan de Boer won de tweede prijs (dezelfde prijs, maar dan enkele bruine bonen minder). Tot aan de laatste trainingspartij was het onzeker wie er dit jaar als winnaar van het klassement uit de bus zou komen, maar in de laatste partij sloeg Julian op niet mis te verstane wijze zijn slag.     

IJs, weder en corona dienende wordt ook in 2023 weer een op de­zelfde leest ge­schoeide winter­training voor senioren ge­organiseerd. Begin 2023 verschijnt de uitnodiging wel weer op onze website of bij de vaste deelnemers zonder computer in de brievenbus.

Op woensdag 13 april begint het competitie­kaatsen op het veld voor de senioren alweer en op zaterdag 23 april staat voor het eerst na 2019 de Tweekamp Den Haag-Bolsward weer op het programma. We hopen ook dit seizoen weer vele leden te mogen begroeten op ’t Oordje, ons prachtig gelegen kaatsveld waarop al sinds 1908 wordt gekaatst. Komt allen!!

Roel Venema.

Julian Faber 1e prijs
Jan de Boer 2e prijs
Scroll naar boven