!! PARTY TIME !!

Op maandag 10 augustus heeft KV Bolsward in samenwerking met buurtvereniging De Blauwpoort een spelletjesmiddag georganiseerd. Dit als initiatief om de kinderen een leuke dag te geven met veel beweging en plezier.

De dag begon al om half 9 met het opzetten van de spellen op het kaatsveld. Met koffie en een lekker gebakje tussendoor stond het veld klaar. Vanaf half 2 kwamen de eerste kinderen al het veld oplopen en om 2 uur stond het hele veld vol enthousiastelingen de spellen al aan het uitproberen waren.

Ondanks het warme weer waren er 64 kinderen die mee hebben gedaan met de spelletjesmiddag. De kinderen gingen in groepen de spelletjes langs. Er waren in totaal 10 spellen verspreid over het kaatsveld en de speeltuin. Zodra een spel was gedaan kon er een krul op het briefje worden gezet. Als alle spellen waren gedaan kon het groepje het briefje inleveren en hun prijs in ontvangst nemen. Tussen de spellen door kregen de kinderen veel drinken en chips. Er werden ook ijsjes uitgedeeld voor verkoeling die Cafetaria Coco Cabana die dag had gesponsord.

Nadat de kinderen hun prijs in ontvangst hadden genomen was er nog tijd om vrij te spelen. De spellen konden nogmaals gespeeld worden en er was tijd om een wedstrijd te doen op de stormbaan. Hierbij kon er ook een prijs verdiend worden. De kinderen moesten individueel de snelste tijd af leggen. De snelste 3 jongens en de snelste 3 meisjes konden aan het einde van de dag de prijs in ontvangst nemen. Dit waren:

Jongens:
Rogier Feenstra
Silvan Elzinga
Bert Bekema

Meisjes:
Naomi Ykema
Noa de Boer
Marit Steigenga

De spelletjesmiddag werd afgesloten met een heerlijk broodje hamburger of broodje knakworst. De kinderen kregen allemaal een milkshake die snackbar de Tramhalte langsbracht. Na lekker gegeten te hebben kon er gekozen worden om te blijven en een wedstrijd te kaatsen. Bij de kabouters waren er 6 parturen, zowel bij de welpen als pupillen 7 parturen en bij de schooljeugd 3 parturen die met elkaar de strijd aangingen. Tussen de kaatspartijen door waren ook weer prijsjes te verdienen. Deze prijzen werden gesponsord door verschillende winkels in Bolsward.

Uitslag Kabouters  

1ste prijs: Lyset Westra en Amy Reuvers
2de Prijs Iris Terpstra en Anneke Jansen
3de Prijs Marit Dijkstra en Elisa Bekema

Uitslag Welpen  

1ste Prijs Roan van Swinden Koopmans en Roy Reuvers
2de Prijs: Steyn Wijbenga en Roan Beintema
3de Prijs: Naomi Ykema en Nynke Visser  

Uitslag Pupillen   

1ste Prijs: Rouke Hooghiemstra en Sjoukje Jansen
2de Prijs: Marit Steigenga, Noa de Boer en Ylza Wijbenga
3de Prijs: Fenna Cuperus en Petra Bekema

Uitslag Schooljeugd  

1ste prijs: Silvan Elzinga en Hedzer Prinsen
2de Prijs: Rogier Feenstra en Liset Feenstra
3de Prijs: Ilona Palsma en Mariska Galema

Namens KV Bolsward en Buurtvereniging De Blauwpoort willen we graag de sponsoren bedanken die deze geweldige spelletjesmiddag mede mogelijk hebben gemaakt. Dit zijn:

Miedema Lunchroom
Puur
Kapsalon Bleeker
DA Atsma Bolsward
Etos
Rijwielhandel De Kroon
Hendriksen Fashion
Restantshop
Sikma
De Tramhalte
Coco Cabana
Kaasboer 1890
Bakkerij van der Werf
Het Witte Boekhuis
Pimpé

Ook willen we alle begeleiders bedanken voor de hulp op deze warme dag en de ouders die tussendoor ook veel geholpen hebben. We zijn van plan om, na het grote succes van deze spelletjesmiddag, nog meer van dit soort dagen te organiseren en dus hopen we jullie weer snel terug te zien op het Oordje!

Namens de Jeugdcommissie van KV Bolsward

Scroll naar boven