Patatpartij KV Bolsward

Op donderdagavond 25 augustus stond de patatpartij op het programma. Dit is een ledenwed­strijd voor de jeugd die wordt gesponsord door Lunchroom Miedema.

We begonnen om 18.00 uur. Iedereen moest een half uur van tevoren aanwezig zijn, om nog rustig zijn patat en kroket op te kunnen eten.

Poeh… wat was het tijdens de eerste partij nog warm. Maar we hebben ons er met zijn allen goed doorheen geslagen. Een hoop spannende partijen had tot gevolg dat het toch alweer flink donker was voordat de laatste bal was geslagen. Iedereen kaatste drie keer met verschillende maten.

Jongste jeugd

De jongste jeugd (kabouters) deed een spelletjescircuit. Hier werd met veel inzet gestreden om de kransen en de medailles. Zowel bij de A als bij de B bleef het tot het laatst toe span­nend wie met de kransen naar huis gingen.

Ten slotte kon Willem Jan Postma de prachtige kransen uitreiken aan Allon Elzinga en Arne Pieksma.

Welpen jongens en meisjes

De welpen meisjes en jongens kaatsten door elkander. Jammer was alleen dat er een foutje in de lijst gemaakt was. Remco Yska loste dit op door nog snel van huis te komen zodat we toch konden kaatsen.

Een partij in deze klasse eindigde op 5-5 en 6-6. Dit was Remco Yska met Silvan Elzinga tegen Joop Groenveld en Inge Blanke. De laatst genoemde wisten dit spannende potje te win­nen. Omstreeks 20.15 konden de prijzen worden uitgereikt aan:

Welpen meisjes:

  1. Inge Blanke (21 punten voor; 9 tegen). 1.
  2. Tymen Bijlsma (17 punten voor; 12 tegen).

Welpen jongens:

  1. Remco Yska (19 punten voor; 9 tegen)

De prijzen waren dit keer houten telegraafjes.

Meisjes pupillen

Na twee partijen waren er nog twee speelster die beide partijen hadden gewonnen. Dit waren Noa Elzinga en Ingeborg Brattinga. Beiden verloren hun laatste wedstrijden. Voor Noa had dit grote gevolgen, want ze viel nu buiten de prijzen. De winnaar werd nu iemand die niet al haar partijen had gewonnen en de gelukkige was Rixt Blanke. Zij won twee keer en verloor eentje op 5-5 en 6-6.

  1. Rixt Blanke 19 voor en 15 tegen;
  2. Ingeborg Brattinga 18 voor en 13 tegen;
  3. Marije Kuperus 18 voor en 14 tegen.

De prijzen waren zilveren hangertjes.

Jongens pupillen

Ook hier spannende partijen, maar aan het eind van dit rit kan er maar eentje met de krans naar huis gaan. Dit was dit keer Christiaan Wijnia. Hij won al zijn drie partijen. Quinten Ep­pinga verloor een partij en 5-4 en won de beide andere partijen. Quinten had zo de tweede prijs.

Ook hier bestonden de prijzen uit zilveren hangertjes.

Schooljongens

Ook bij de schooljongens werd iemand winnaar die niet al zijn drie partijen won. Dit was Dietmer Kuperus. Hij won twee partijen en verloor er eentje op 5-5. Yoram Elzinga ging met de tweede prijs naar huis. Hij verloor twee partijen met 5-4 en won eentje met 5-2. Zo zie je maar dat als je niet te gek verliest in dit systeem nog in de prijzen kunt vallen.

Ook hier waren de prijzen zilveren hangertjes.

Schoolmeisjes

Dit is de grootste groep van de jeugd van KV Bolsward. En het koste degene die de standen bijhield nog heel wat rekenwerk om te bepalen wie nu tweede en derde waren geworden. Er eindigde drie kaatsters met 19 eersten voor. Degene met de vierde prijs had 18 punten voor. Het was al nacht toen de laatste bal op 5-5 en 6-6 door Evelien werd buitengeslagen.

Om te bepalen wie tweede en derde waren geworden moesten de tegenpunten in de laatste drie eersten worden geteld. Maureen had in de laatste drie eersten 14 punten tegen en Mirna 16.

  • 1ste       Emma Lok                  19 voor, 13 tegen;
  • 2de        Maureen Noordhuis   19 voor, 15 tegen;
  • 3de        Mirna Feenstra           19 voor, 15 tegen;
  • 4de        Famke Zijlstra            18 voor, 12 tegen.

De eerste drie prijzen waren zilveren hangertjes. De vierde prijs was een houten telegraafje.

Nadat de vrijwilligers een welgemeend applaus hadden gekregen, waaronder Pieter die donderdagmorgen het veld had gelegd, kon iedereen rond 22.00 uur huiswaarts keren.

Scroll naar boven