Primera avondpartij 29 mei

Hoewel het er in de morgen slecht uitzag was het in de avonduren, het tijdstip waarop de Primerapartij wordt gehouden prima weer. De buien lieten ’t Oordje links liggen.

27 enthousiastelingen hadden zich aangemeld voor deze wedstrijd. Net als de vorige jaren waren de deelnemers ingedeeld in willekeurige groepen waarvan de samenstelling pas bij de prijsuitreiking bekend werd gemaakt. Zo bleef het spannend tot het laatste moment. Iedereen kon drie keer kaatsen en na afloop werden de punten bij elkaar opgeteld. Degene met de meeste punten voor werd winnaar van de groep die vervolgens de krans mee naar huis kon nemen.

De prijzen bestonden wederom uit Primerabonnen die kunnen worden ingewisseld in elke Primeravestiging voor iets leuks of voor een waardebon naar keuze.

De prijsuitdeling kon door de lange en spannende duur van sommige partijen pas om kwart voor 10 beginnen.

 

Groep 1

In deze groep was er niemand van de 9 deelnemers die al zijn/haar drie partijen in winst wist om te zetten. Toch was er eentje die met de krans naar huis ging en dat was de rode schicht Jan de Boer. Hij won twee partijen en verloor er eentje met 5-5. Een totaal van 19 punten was voldoende voor de krans. Remco Yska greep met 18 punten de tweede prijs. Rutger Vallinga had een puntje minder en voor hem was het derde prijs. Tot slot was er nog een vierde prijs voor Edwin Arjen Yska. Hij kwam tot 15 punten.

 

Groep 2

Hoe anders was de situatie in deze groep. Maar liefst vier deelnemers haalden de volle buit binnen met 21 punten. De tegeneersten moesten dan ook de beslissing brengen. En het bleef spannend tot het einde.

Kees Bekema had 12 eersten tegen, Peter Siemensma 11, Ane-jan Knol 10 en Zelina Postma 9. Dat betekende dat de krans voor Zelina was, het tweede geld voor Ane-jan, het derde geld voor Peter en de vierde prijs voor Kees.

 

Groep 3

Eén deelnemer haalde de volle buit uit zijn drie gekaatste wedstrijden. Glorieus en met een brede glimlach kon Julian Faber op zijn snelle fiets huiswaarts keren. Dit zal wel zijn laatste krans aan de muur aan De Terpen zijn, omdat hij binnenkort gaat wonen in de Hid Herostraat.

Kim Mollinga had 19 punten voor en dat maakte dat zij de tweede prijs kreeg overhandigd. Dan waren er nog twee deelnemers met 18 punten voor. Michel Nesse had 10 eersten tegen en Stefan Yska 14.

 

Een bijzonderheid was het wel op 29 mei. Al de drie Yska broers vielen in de prijzen!

Resumerend:

Prijs

Groep 1

Groep 2

Groep 3

1ste prijs

Jan de Boer

Zelina Postma

Julian Faber

2e prijs

Remco Yska

Ane-jan Knol

Kim Mollinga

3e prijs

Rutger Vallinga

Peter Siemensma

Michel Nesse

4e prijs

Edwin Arjen Yska

Kees Bekema

Stefan Yska

 

 

Scroll naar boven