Primera avondpartij dit jaar ook weer sterk bezet - 31 mei 2023

Woensdag 31 mei stond de Primerapartij op het programma. Een kaatswedstrijd voor leden van kaatsvereniging Bolsward. De 41 deelnemers waren verdeeld in vijf willekeurige groepen. In elk groep waren er drie prijzen te verdelen. Ieder kaatste drie keer en na afloop van de wedstrijden werden de behaalde punten bij elkander opgeteld.

In groep 1 werd Marije Kuperus glorieus winnaar. Zij wist al haar drie partijen te winnen. Tweede werd Pieter Feenstra die twee partijen won en eentje verloor op 5-5 (19 punten). De derde plek was voor Eric Ypma. Hij won twee partijen en verloor de eerste met 5-3. En kwam dus tot 17 punten.

In groep 2 was het spannender. Twee kwamen tot drie winstpartijen zodat het aantal tegeneersten de beslissing moest brengen. Julian Faber had 9 eersten tegen. Rouke Hooghiemstra 10, zodat de krans ging naar Julian Faber. De derde prijs in deze groep was voor Jeen Houtsma. Jeen verloor de laatste partij met alles aan de hang en kwam zo op 19 punten.

In groep 3 waren er ook twee die al hun drie partijen in winst wisten om te zetten. Dit waren de broers Remco en Stefan Yska. Remco had één tegeneerst meer dan Stefan, zodat Remco tweede werd en Stefan de krans kreeg omgehangen. De derde prijs in deze groep was voor Ingeborg Brattinga die tot 16 punten kwam.

Matthijs Beuckens werd de grote winnaar in groep 4. Hij won al enige van deze groep al zijn 3 partijen. Rutger Vallinga werd met een totaal van 19 punten tweede. Het derde geld, de prijzen waren waardebonnen van Primera mede aangeboden door Primera Bolsward, was voor Jan Houwer met 16 punten voor en 12 tegen. Gijsbert Knol viel net buiten de prijzen. Hij kwam ook tot 16 punten voor, maar had 13 eersten tegen.

Groep 5 werd een prooi voor Nanne Hooghiemstra. Als enige wist hij zijn drie partijen winnend af te sluiten. Spannender was de strijd om de tweede en derde prijs. Twee deelnemers kwamen tot 18 punten, te weten Peter Siemensma en Jurre Reitsma. Jurre had 12 eersten tegen en Peter 10, zodat de tweede prijs voor Peter was en de derde voor Jurre.

Al met al weer een geslaagde avondledenpartij. Alleen jammer dat het zo verschrikkelijk koud was.

 

Scroll naar boven