Schitterende Primerapartij

Op woensdagavond 30 mei werd onder geweldige weersomstandigheden de Primerapartij verkaatst. Een partij die wordt gesponsord door Primera Bolsward. Het mag dan ook geen verbazing wekken dat de prijzen bestonden uit Primerabonnen. Deze bonnen kunnen bij alle Primerazaken worden ingewisseld.

Het was alweer de derde editie van de Primerapartij en net als in de voorgaande edities werd gekaatst met drie verschillende lijsten. Hulde voor de opkomst. Er deden maar liefst 30 kaatsers mee aan deze partij wat betekende dat er in vijf perken werd gekaatst. De dertig deelnemers waren ingedeeld in een A-categorie, een B-categorie en een C-categorie. In elke categorie van 10 kaatsers waren er 3 individuele prijzen te winnen.

Dat sommige partijen spannend waren mag wel blijken uit het feit dat niet eerder dan om kwart over negen kon worden begonnen met de derde partij. En dat nadat het beginsignaal om half zeven had geklonken. Het kon ook niet anders dan dat de derde partij begon met spellen-gelijk.

A-categorie

Na twee partijen waren er nog vier kaatsers die aanspraak konden maken op de eerste prijs. Zij hadden hun beide partijen gewonnen. Het waren Leon Bekema, Sander Bruinsma, Dietmer Kuperus en Matthijs Beuckens. De eerste drie genoemde wisten ook hun derde partij winnend af te sluiten. Dit betekende dat er drie kaatsers waren met 21 punten voor. De prijzen werden als volgt verdeeld:

1ste prijs:      Leon Bekema           21 voor; 8 tegen;
2de prijs:      Sander Bruinsma    21 voor; 11 tegen;
3de prijs:      Dietmer Kuperus   21 voor; 13 tegen.

B-categorie

Na twee gekaatste partijen was er een die zijn beide partijen had gewonnen (Bauke Cuperus). Helaas voor Bauke verloor hij zijn laatste partij. De prijzen werden als volgt verdeeld:

1ste prijs:      Leo Bekema           18 voor; 12 tegen;
2de prijs:      Bauke Cuperus       17 voor; 10 tegen;
3de prijs:      Jan de Boer           17 voor;  13 tegen.

C-categorie

Johan Bruinsma en Peter Siemensma waren in deze categorie na twee partijen de besten en gingen ruim aan kop in het puntenklassement. Peter Siemensma wist zijn derde partij winnend af te sluiten. Dat deed ook Johan Bruinsma. Beiden dus 21 punten. Bij de verdeling van de prijzen brachten de tegen-eersten de beslissing. Johan Bruinsma had net een tegen-eerst meer dan Peter.

1ste prijs:      Peter Siemensma   21 voor; 10 tegen;
2de prijs:      Johan Bruinsma      21 voor; 11 tegen;
3de prijs:      Jan Houwer           15 voor;  13 tegen.

Scroll naar boven