Publiek op de banken bij KNKB hoofdklasse heren

Mooi op tijd kon de finale van de Heren hoofdklassers beginnen. En het leek er in het begin op dat de Gert Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra deze in no-time zouden afwerken. Binnen heel korte tijd pakten zij een voorsprong van 4-0. Het partuur van Marten Bergsma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra bakte er in deze vier eersten niet veel van. Partuur Bergsma deed wel iets terug getuige de 5-2 voorsprong van Van der Bos c.a. In het eerst daarop pakte Van der Bos en zijn maten een 6-0 voorsprong en de jeugdleden die de kransen zouden omhangen stonden al startklaar om het veld te bestormen.  De jeugdleden hadden hun favorieten al uitgezicht wie wie de krans zou omhangen. Een buitenslag van Van der Bos stelde dit nog even uit. Een bovenslag van Van der Schoot maakte dat het nog langer duurde. Echter dit eerst werd het nog niks voor Van der Bos en zijn maten, omdat Van der Bos nog twee keer het perk miste. 5-3! Ieder dacht dat partuur Van der Bos dit in de volgende eersten wel recht zou zetten. Echter het werd 5-5. En partuur Bergsma kwam in dit laatste eerst op een 6-4 voorsprong. De drie jeugdleden moesten naast hun favoriet uit partuur Van der Bos nu ook hun keuze uit het drietal van Bergsma maken. Met een prachtige zitbal wist Van der Bos de kleine kaats te behouden, zodat alles aan de hang kwam. De volgende opslagbal van Van der Bos viel echter een metertje buiten het toch 5 brede perk. Verrassend gingen de kransen toch nog naar Marten Bergsma, Kees van Schoot en Hendrik Kootstra. Laatstgenoemde Hendrik Kootstra werd later tot koning van de partij gekozen.

Ook de strijd om de premie of niets tegen Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar was voor trio Bergsma spannend. Het werd spellen gelijk in deze partij, maar daarna liep trio Bergsma uit naar een voorsprong van 4-2 voorsprong. De eersten werden daarna om en om gepakt tot Hendrik Kootstra op de stand 5-4 6-2 lukte om de kaats te passeren.

De derde prijs was voor Bauke Triemstra, oud-Bolswarder Hendrik Jan van der Velde en Riemer Hoekstra. Zij versloegen op de eerste lijst trio Paul Dijkstra met 5-2 6-6. In de halve finale was trio Van der Bos veel te sterk voor partuur Triemstra getuige de 5-1 6-4 uitslag.

De prijzen waren net als vorig jaar kledingbonnen die mede waren aangeboden door By Nico Mannenmode.

Cijfers: Eerste omloop: 1. Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Erwin Zijlstra – 2. Corné Tuinenga, Bauke Dijkstra en Jelmer Miedema 5-2 en 6-6; 3. Remmelt Bouma, Allard Hoekstra en Patrick Scheepstra (vervanger van Evert Pieter Tolsma, die een vakantie prevaleerde boven een optreden in Bolsward) – 4. Menno van Zwieten, Gabe Jan van Popta en Pieter Jan Leijenaar 2-5 en 6-6; 5. André van Dellen, Pieter Jan Plat en Jurrit Osinga – 6. Tjisse Steenstra, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar 1-5 en 0-6; 7. Marten Bergsma, Kees van der Schoot en Hendrik Kootstra – 8. Johannes van der Veen, Jorn Lars van Beem en Kevin Jordi Hiemstra 5-0 en 6-2; 9. Paul Dijkstra, Steven Koster en Rick Minnesma – 10. Bauke Triemstra, Hendrik Jan van der Velde en Riemer Hoekstra 2-5 en 6-6; Tweede omloop: 1. Gert-Anne van der Bos c.s. – 4. Menno van Zwieten c.s. 5-4 en 6-4; 6. Tjisse Steenstra c.s. – 7. Marten Bergsma c.s. 4-5 en 2-6; 10. Bauke Triemstra c.s. staand nummer; Halve finale: 10. Bauke Triemstra c.s. – 1. gert-Anne van der Bos c.s. 1-5 en 4-6; 7. Marten Bergsma c.s. staand nummer; Finale: 7. Marten Bergsma c.s. – 1. Gert-Anne van der Bos c.s. 5-5 en 6-6 (Bergsma wint). 

Scroll naar boven