Rixt Blanke wint in eigen stad!

Op zondag 3 juli was kv Bolsward gastheer van de KNKB-meisjes pupillen. Zij kaatsten in een A- en B-klasse.

Zag de lucht er om half 10 nog dreigend uit, dat loste in een half uur op. Om precies 10 uur werd begonnen met de wedstrijd onder ideale weersomstandigheden. Niet te koud en niet te warm.

A-klasse

In de A-klasse stonden 4 parturen op de lijst. Zij kaatsten een halve competitie. De behaalde punten (eersten voor) gaven de doorslag. Het partuur van Sanne Idzardi (Dronryp) en Gerda Lycklama à Nijeholt (It Heidenskip) konn om ongeveer drie ’s-middags in de kransen worden gezet. Met een totaal van 21 punten, zij wonnen hun drie partijen, waren zij de sterksten. De premie was voor Anna-Dieuwke Dijkstra (Leeuwarden) en Iris Oosterbaan die tot 16 punten kwamen.

B-klasse

Op de lijst voor de B-klasse stonden 15 parturen. Zij kaatsen volgens het alom bekende afvalsysteem met een verliezersronde. Toen de kruiddampen van de ‘slag om Bolsward’ om de (houten) telegraafjes, vooral de finalepartij was het aanzien meer dan waard, waren opgetrokken konden de prijzen worden uitgereikt aan:

1ste prijs Rixt Blanke Bolsward

Inez de JongLytsewierrum

2de prijs Moniek Lootsma Goënga

Ilse Marije van BeemDronryp

 

3de prijs Mayke Boonstra(1) Stiens

Femke FolkertsBolsward

3de prijs Janna Posthumus Jirnsum

Femke AlberdaDronryp

In de verliezersronde ging de eerste prijs naar Romy Postma (Winsum) en Hilde Stremler (Exmorra). Zij wonnen in de finale van deze herkansing met overmacht van Sacha van Vugt (Hommerts) en Marsha Broersma (Stiens).

(1) In de halve finale viel Eline van Dijkhuizen (Nijland) geblesseerd uit en werd vervangen Mayke Boonstra. Volgens de regels gaan dan de punten naar Eline en kreeg Mayke de prijs.DSC_4364

 

Scroll naar boven