Schitterende BOHA partij

BOHA Automobielbedrijf Jaarsma partij op zondag 26 juli 2020.

Onder prachtige zomerse omstandigheden kwam maar liefst 38 kaatsers naar ’t Oordje in Bolsward voor de jaarlijkse BOHA  (HABO) partij, zoals elk jaar mede gesponsord door Automobielbedrijf Jaarsma uit Hartwerd. Als gevolg van de Corona crisis waren er meer kaatsers thuis gebleven dat de vorige editie. Helaas was de opkomst van de Hartwerders aan de magere kant. Hopelijk volgende BOHA-partij nog meer kaatsers!

Door dit grote aantal werd er gekaatst in een A-klasse met 4 partuur van elk 2 personen en een B-klasse met 10 partuur. De A-klasse kaatste in een poule waarbij iedereen 3x kaatste. In de B-klasse was er een winnaars en verliezersronde.

In de A-klasse moest partuur 1 van Julien Faber en Marthijs Beuckens het afleggen tegen partuur Thomas van Zuiden en Gosse Reitsma.
Peter van Zuiden won met Ferdinand van der Zee op 5-5 6-6 van Leon Bekema en Anne-Jan Knol.

In de 2e omloop kwamen beide partijen op 5-5 maar trok Julien met zijn maat Marthijs aan het langste end tegen Leon en Anne-Jan. Thomas en Gosse wonnen nipt van Peter en Ferdinand.

De 3e omloop was minder spannend. Op 5-0 6-4 beslisten Julian en Marthijs de partij tegen Peter en Ferdinand. Thomas en Gosse wonnen op 5-1 6-6 de partij van Leon en Anne Jan.

Na tellen van de eersten voor en tegen kwam onderstaande uitslag uit de bus:

 1. Thomas van Zuiden en Gosse Reitsma
 2. Julian Faber en Marthijs Beuckens
 3. Peter van Zuiden en Ferdinand van der Zee
 4. Leon Bekema en Anne-Jan Knol

De eersten ontvingen een mooie krans en een keuze waardebon van de Primera. Ook de 2e prijs winnaars ontvingen een waardebon.

In de B-klasse werd ook fanatiek gekaatst met verrassende uitslagen. Zo versloegen Roel Venema, Cor Politiek en Ingeborg Brattinga het partuur Gert-Jan Jorna, Rejan Okkema en Stefan Yska met 5-3 6-6. In de volgende omloop kon Roel het met zijn maten niet redden tegen Jan de Boer, Jurre Reitsma en Gerard Ypma. Met 4-5 0-6 gingen zij er af. Jan, Jurre en Gerard hadden eerder al Pieter Feenstra, Tessa Booms en Nanne Hooghiemstra aan de kant gezet met 5-2 6-2. Gert-Jan en zijn maten wonnen in de 2e omloop in de verliezersronde van Pieter Feenstra en maten met 5-3 6-4.

Leo Bekema, Meindert van der Wal en Anneke Tuininga wonnen na een spannende partij op 5-5 6-4 van Douwe Leijenaar, Hidzer Boogaard en Jeen Houtsma.  Johan van der Zee. In de 2e omloop legden zij het echter af tegen Rutger Vallinga, Rika Dijkhuizen en Peter Siemensma. Met 5-3 6-4 werden zij aan de kant gezet. Rutger en maten hadden de 1e omloop gewonnen van Johan van der Zee, Tjerk Okkema en Johan Bekema. Johan/Tjerk en Johan verloren ook de 2e partij in de verliezersronde op
5-5  6-4 van Douwe, Hidzer en Jeen.

Partuur Bauke Cuperus, Kees Bekema en Johan Bruinsma troffen een sterke tegenstander in het partuur Feikje van der Burg, Arjen Hettinga en routinier Cor Knol. Pas op 5-4 6-2 werd de winst binnen gehaald. Na een staand nummer troffen Bauke en zijn maten in de 3e omloop Jan de Boer c.s. Deze laatsten werden redelijk gemakkelijk met 5-2 6-4 aan de kant geschoven.

Partuur Feikje, Arjen en Cor troffen na een staand nummer Gert-Jan c.s. Die laatsten waren een maatje te groot met 2-5 6-6.

Gert-Jan en maten troffen in de verliezersronde finale Douwe Leijenaar. Deze partij in 5-3 6-6 in het voordeel van Douwe, Hidzer en Jeen.

In de finale in de winnaarsronde van de B-klasse startte het partuur van Rutger, Rika en Peter verrassend sterk tegen het op papier sterkere perk van Bauke, Kees en stabiele opslager Johan.
Maar het partuur van Rutger liet in eerdere partijen al blijken alle bordjes op 6-6 te winnen. Ook nu trokken zij 3x op 6-6 het bordje naar zich toe waardoor zij met 3-0 voor kwamen te staan. Na wat tactische wissels in het perk kwam het partuur van Bauke terug op 3-3. Uiteindelijk trokken zij toch aan het laatste end en wonnen de partij op 5-3 6-0. Slechts 2 van de 9 eersten werden niet op 6-6 verspeeld. Spanning genoeg dus.

Na afloop van deze prachtige kaatsdag was de uitslag als volgt:

Verliezersronde B-klasse:

 1. Douwe Leijenaar
  Hidzer Boogaard
  Jeen Houtsma
 2. Gert-Jan Jorna
  Rejan Okkema
  Stefan Yska

Winnaarsronde B-klasse:

 1. Bauke Cuperus
  Kees Bekema
  Johan Bruinsma
 2. Rutger Vallinga
  Rika Dijkhuizen
  Peter Siemensma
 3. Jan de Boer
  Jurre Reitsma
  Gerard Ypma

Met dank aan Automobielbedrijf Jaarsma, Bertus en Emma in de kantine, de veldleggers en alle andere vrijwilligers die een handje geholpen hebben.

Op de foto alle winnaars.

José Cuperus-Siemensma
Peter Siemensma

Scroll naar boven