Schoolkaatsen

Op woensdag middag 17 mei stond het jaarlijkse Schoolkaatsen op de planning. Na een aantal jaren dat de partij door verschillende redenen niet door kon gaan, werd deze partij dit jaar wel gekaatst.

Er stonden acht mooie parturen op de planning. Het mooie was dat alle basisscholen van Bolsward vandaag vertegenwoordigd waren. De acht parturen werden verdeeld in een poule van vijf parturen (meer ervaren kaatsers) en een poule van drie parturen (beginnende kaatser).

In de B-poule stonden drie parturen op de lijst. Twee parturen van de Opbouw en één van de Sint Maartenschool. Alle parturen hebben twee keer gekaatst en de laatste werd een wedstrijd tussen de twee parturen van de Opbouw. Wie deze pot wist te winnen ging er ook met de winst vandoor in de B-poule. De winst ging uiteindelijk dus naar het partuur van de Opbouw met Carmen Haarsma en Hanin Haj Kasem.

In de A-poule stonde vijf parturen op de lijst. Twee parturen van de Sint Maartenschool en de Bron, de Blinker en de Opbouw hadden in deze poule ieder één partuur. Na vier rondes in deze poule gekaatst te hebben maakten de twee parturen van de Sint Maartenschool en van de Opbouw nog kans op een prijs. De Opbouw had deze ronde vrij en moest dus in spanning toe kijken vanaf de kant, waar de twee parturen van de Sint Maartenschool het tegen elkaar opnamen. Uiteindelijk won in die partij het partuur van Jens Boorsma, Elias van der Zee en Sienna van der Zee en gingen zij namens de Sint Maartenschool er met de winst vandoor. Er was een verdiende tweede plek voor het partuur van Tyme Bekema en Mats Bonga namens de Opbouw.

Wij wensen de deelnemende kaatsers veel succes tijdens de voorrondes voor het Provinciale Schoolkaatsen, dat volgende week woensdagmiddag vanaf 13.00 uur in Folsgare op de planning staat.

Scroll naar boven