Schoolmeisjes A en B in Bolsward

Opnieuw schitterend weer in Bolsward. Nu bij de schoolmeisjes die kaatsten in een A en B-klasse. De partij werd gesponsord door GEA.

A-Klasse

In deze klasse kaatste voor Bolsward Noa Elzinga. Noa was geloot bij Anna-Dieuwke Dijkstra.

Na twee potjes te hebben gespeeld hadden al de vier parturen 1 keer gewonnen en 1x verloren. Alles kwam dus aan op de laatste partijen.

Na het derde potje kaatsen waren er twee parturen met 16 eersten voor. Voor de bepaling van de tweede prijs moesten dus de tegen eersten de beslissing geven. De gelukkigen waren Lieke van Loon en Senne Idsardi die 11 tegen eersten hadden. Gerda Lycklama à Nijeholt hadden 15 tegen eersten. De eerste prijs ging naar Iris Oosterbaan en Iris Veldma die 17 eersten voor hadden.

B-klasse

In deze klasse stonden 3 meisjes uit Bolsward op de lijst. Marije Kuperus verloor haar eerste partij en kwam dus in de verliezersronde terecht. Rixt Blanke en Femke Folkers wisten de eerste partij te winnen en gingen dus door voor de gouden ballen.

Winnaarsronde

Rixt Blanke won haar tweede partij in de winnaarsronde met overtuigende cijfers. Met haar maat Janna Posthumus walsten zij met 5-1 6-4 over haar tegenstanders heen. Femke Folkerts deed er met Marije van der Molen wat langer over, maar trok toch met 5-5 en 6-2 aan het langste einde.

In de halve finale was het partuur Rixt Blanke uitgeblust. Zij verloren met 5-1 en 6-6 van het partuur van Femke Folkerts. Rixt ging dus met een waardebon van de Primera naar huis.

Femke Folkerts trok in de finale vol door en kon door een 5-3 en 6-0 overwinning de gouden bal en de krans mee naar huis nemen. De verliezers, Marscha Boersma en Eline Dijkhuizen) kwam nog wel terug van een 3-0 achterstand, maar moesten daarna toestaan dat zij geen eerst meer kregen.

Verliezersronde

Marije Kuperus met haar maat Jetske de Boer won haar partij in de verliezersronde en kwam met een staand nummer in de finale terecht. Daar wisten zij het niet op te redden. Zij verloren met 5-1 en 6-6 van Romy Postma en Femke Alberda.

Volledige uitslag

A-klasse

1ste prijs:              Iris Oosterbaan (Scharnegoutum) en Iris Veltman (Dronryp)
2de prijs:               Lieke van Loon (Makkum) en Senne Idsardi (Dronryp)

B-klasse winnaarsronde:

1ste prijs:              Femke Folkerts (Bolsward) en Marije van der Molen (Stiens)
2de prijs:               Marsha Boersma (Stiens) en Eline Dijkhuizen (Nijland)
3de prijs:               Janna Posthumus (Jirnsum) en Rixt Blanke (Bolsward)

B-klasse verliezersronde:

1ste prijs:              Romy Postma (Winsum) en Marije Kuperus (Bolsward)
2de prijs:               Marije Kuperus (Bolsward) en Jetske de Boer (Hommerts)

Scroll naar boven