Start Juniorencompetitie PC in Bolsward

De (verkorte) Juniorencompetitie 2021 ging op woensdagavond 14 juli van start in Bolsward. Hierna volgen nog wedstrijden in Leeuwarden, Wommels en de finale in Franeker. Hoofdprijs voor de winnaar een jaartje rondrijden in een auto.

Voor deze competitie stelt de PC de prijzen beschikbaar. En die zijn voor deze leeftijdscategorie niet mis. Maar liefst 90 euro per persoon voor de winnaars.

De beide Bolswarder deelnemers, Jelle Cnossen en Yoram Elzinga, verloren al in de eerste omloop. Jelle ging tegen de latere winnaars met 5-1 het schip in en ook Yoram verloor met dezelfde cijfers.

De winnaars – Wessel van der Woud, René de Haan en Steven Koster –  moesten in de tweede omloop diep gaan om via een staand nummer de finale te bereiken. Pas op 5-4 6-0 gaven Youri de Groot, Mark Polstra en Pieter Jan Leijenaar zich gewonnen.

De andere finalisten moesten een langere weg bewandelen om de finale te bereiken. Corné Tuinenga, Thomas Dijkstra en Lennard Feenstra bereikten de finale door twee keer een  5-2 overwinning de halve finale. Daar waren de tegenstanders Redmer Zaagemans, Gabe Jan van Popta en Jurrit Osinga. In een partij die in het begin alle kanten op kon trokken de latere premiewinnaars met 5-3 6-0 aan het langste eind.

De finale was het aanzien meer dan waard. De formatie Corné Tuinenga nam een ruime 4-1 voorsprong. Maar toen begon de formatie Van der Woud aan een inhaalrace. Langzaam maar zeker kwamen ze bij tot 4-4. De inhaalrace kwam niet tot staan. Onder de impulsen van Steven Koster stoomde formatie Van der Woud door naar een 5-4 6-4 overwinning.

Uitslag:

  1. ste prijs:   Wessel van der Woud (Goutum), Steven Koster (Tzum) en René de Haan (Franeker)
  2. de prijs:   Corné Tuinenga, Thomas Dijkstra (beiden Berltsum) en Lennard Feenstra (Franeker)
  3. de prijs:   Redmer Zaagemans (Witmarsum), Gabe Jan van Popta (Lollum) en Jurrit Osinga (Ingelum)
Scroll naar boven