Successen 4 juni Meisjes en Jongens KNKB afdeling

De meisjes, Minke Tjalsma, Inge Blanke en Noa Elzinga, togen afgelopen zondag naar Akkrum om daar de tweede afdelingswedstrijd van het seizoen te kaatsen. Op de lijst stonden voor deze categorie veel parturen op de lijst. Maar liefst 21 parturen wisten de weg naar Akkrum te vinden.

Ten opzichte van de week daarvoor was alles anders. Bolsward kwam ge­concentreerd aan de start van de wedstrijd. Tegen Sexbierum-Pieters­bierum werd een klinkende 5-2 over­winning behaald. Ook in de tweede omloop tegen Menaam werd gezege­vierd met 5-2. In de derde omloop was de tegenstander Balk. Misschien is het eentonig, maar ook hier werd van gewonnen met 5-2. Via een staand nummer stapte Bolsward zo de finale in. Tegenstander was daar Niawier-Metslawier-Oosternijkerk (De Trije Doarpen). Vorige week kwam ons partuur tegen deze tegenstander met maar liefst 4-0 achter. Dat de ene dag de andere niet is bleek maar weer eens. Vrij vlot pakte Bolsward, onder impuls van Noa, daarbij prima ondersteund door Inge en Minke, een 3-0 voorsprong. Deze voorsprong ging bijna teniet, ware het niet dat Niawier op 3-2 6-6 niet daadkrachtig genoeg was. In plaats van 3-3 werd het 4-2 voor Bolsward.

Op 5-2 en 6-6 beëindigde Inge de partij met een daadkrachtige bovenslag. Na Goënga een week eerder waren de kransen opnieuw voor Bolsward.

Hoewel het beleid is om enkel de afdelingswinsten op deze site te plaatsen maken we nu even een kleine uitzondering voor een wel heel bijzondere prestatie die de jongens leverden op de prestitieuze afde­lingswedstrijd in Pingum. De PB van Poptapartij.

Via een overwinning op Stiens in de halve finale kwam Bolsward, met Jurre Reitsma, Silvan Elzinga en Tymen Bijlsma, in de finale. Gedurende de wedstrijddag was Jurre wat geblesseerd geraakt zodat hij het opslagwerk aan Tymen en Silvan over moest laten. Nu dat deden deze prima. Bolsward pakte in de finale tegen Dronryp een 2-0 voorsprong. Het werd 2-2. Opnieuw ging Bolsward met de voorsprong aan de haal (4-2). Weer kwamen de Rypsters terug tot 4-4. Het werd zelfs 5-4 voor Dronryp, maar Bolsward maakte er 5-5 van. Het laatste eerst ging gelijk op tot alles aan de hang. De opslager van Dronryp verraste op die stand om 19.15 uur het perk van Silvan en Tymen.

Een geweldige prestatie van ons jongenspartuur in Pingjum.

Scroll naar boven