Succesvolle laatste Avondledenpartij op 21 juli

Op vrijdag 22 juli stond alweer de laatste avondledenpartij op het programma. Er was voor gekozen om dit keer op vrijdagavond te kaatsen om zo het begin van de schoolvakantie te kunnen vieren. 44 leden wilden dit festijn wel meemaken en gaven zich ook daadwerkelijk op. Meindert had een salade gemaakt en dezelfde Meindert zorgde er met Wopke voor dat deelnemers en andere aanwezigen konden genieten van saté en/of een broodje hamburger.

De deelnemers waren verdeeld in vijf willekeurig ingedeelde groepen. Het spannende hieraan is dat niemand weet bij wie hij/zij nu in de groep zit. Voor elke groep was er voor de groepswinnaar weer een prijs beschikbaar. Ook voor de nummers 2 t/m 4 was er een prijs te winnen. Dit keer bestonden de prijzen uit Primera- en HEMA-bonnen.

Groep 1

Niemand in deze groep kwam tot drie winstpartijen. Wel waren er drie deelnemers met twee winstpartijen en een verliespartij met 5-4. Alle drie dus achttien eersten voor.

Illona Palsma won een keer, verloor een keer met 5-5 en verloor een keer met 5-4. Zij kwam tot 16 eersten voor en pakte zo de vierde prijs.

Bij de drie die twee keer hadden gewonnen was het Jildou Terpstra die 15 eersten tegen kreeg. De kleine premie was voor haar.

Met twaalf eersten tegen was het Ayolt Meekma die de premie pakte. Wat was hij dicht bij de krans. Net als de winnaar had hij 12 eersten tegen, maar in de laatste eersten kwam hij tot een totaal van 16 punten voor.

Winnaar in deze groep werd Redmer Cnossen. Hij had van de drie matadoren in deze groep in de laatste eersten zes punten meer voor dan Ayolt, nl. 22. Voor Redmer moet dit een pleister op de wonde zijn voor het mislopen van de keats-off later deze week.

Groep 2

In deze groep waren er twee deelnemers die hun drie partijen in winst wisten om te zetten. Een had na twee partijen beide gewonnen, maar verloor voor hem jammerlijk zijn laatste partij met 5-3. Met 17 eersten voor en 15 tegen ging de vierde prijs naar Ane-jan Knol. Zijn positie was wel wankel, omdat Kees Bekema tot precies dezelfde score kwam, maar slechts 16 punten voor had in het laatste eerst, tegen Ane-jan 20.

Ane-jan werd in de laatste partij nog voorbij gestreefd door Ferdinand van der Zee, die zijn laatste partij won en zo op 18 eersten kwam. Voor Ferdinand dus de derde prijs.

De beide kemphanen die al hun drie partijen hadden gewonnen waren Jonathan de Boer en Noa Elzinga. Na twee partijen had Noa een eerst minder tegen dan Jonathan. En laat nu het lot bepaald hebben dat deze beide in de laatste partij bij elkander waren geloot. Wat er ook zou gebeuren, Noa had altijd een eerst minder tegen dan Jonathan. Zij wonnen hun laatste partij met 5-4 6-4. De krans ging dus naar Noa en voor Jonathan resteerde de premie.

Groep 3

In groep 3 was er niemand, maar dan ook niemand die zijn/haar drie partijen in winst wist om te zetten. Wel waren er drie deelnemers die twee partijen wonnen en een verloren met 5-4.

De vierde prijs ging in deze groep naar Matthijs Beukens die een keer won, een keer verloor met 5-5 en een keer verloor met en een partij verloor met 5-3.

Bij de drie kemphanen met 18 punten voor moesten de tegeneersten de beslissing brengen. Gerard Ypma had 15 eersten tegen en voor hem resteerde de derde prijs. Rutger Vallinga had 14 eersten tegen en hij kreeg de premie uitgereikt. De beste van de drie kemphanen werd Gosse Reitsma. Gosse had slechts 12 eersten tegen en kon met de krans naar huis fietsen.

Groep 4

In deze groep waren er maar liefst vier die hun partijen in winst wisten om te zetten. De best of the rest was Marrit Meijer. Zij verzamelde als enige in deze groep 18 punten en de vierde prijs, een HEMA-bon, was dus voor haar.

PC-winnaar Thomas won wel drie partijen, maar had 14 eersten tegen. Een derde prijs voor Thomas. Jaap van der Wal had 11 eersten tegen net als de winnaar in deze groep zodat de tegenpunten in het laatste eerste de beslissing moesten brengen. Jaap had slechts 8 punten tegen, maar de winnaar in deze groep werd Jeen Houtsma. Hij had in de laatste eersten nog minder punten tegen dan Jaap, nl. 4.

Jeen moet een voorgevoel hebben gehad, kwam netjes op de foto, omdat hij net naar de kapper geweest.

Een hele spannende poule!

Groep 5

Twee personen wonnen al hun drie partijen en hadden beide ook 9 eersten tegen. De punten behaald in het laatste eerst moesten dus de beslissing geven. Aangezien beiden hun drie partijen hadden gewonnen gaven de punten voor geen beslissing. De tegenpunten die Jurre Reitsma had waren er slechts 10. Je zou denken dat je dan wel de krans wint. Maar er was in deze groep nog een betere. Jan Houwer had slechts 6 punten tegen en zo, voor de tweede achtereenvolgende maal, met de krans naar huis. Voor Jurre Reitsma was er de premie. De derde prijs was voor Mariska Galema. Met 18 punten voor en 12 tegen was de kleine premie voor haar. Tot slot was er nog een vierde prijs voor Martijn Agricola die tot 17 punten kwam.

Al met al weer een geslaagde avond.

Scroll naar boven