Tiedema NK wallball dubbels Franeker

Zondag 17 november is er in de verschillende klassen (jeugd en senioren) weer gestreden om de titel NK wallball voor dubbels.

Bij de jeugd waren er een aantal jeugdleden van KV Bolsward actief, te weten:

  • Tymen Bijlsma en Silvan Elzinga in de categorie jongens 13-
  • Inge Blanke en Marit Feenstra (kv Exmorra) in de categorie meisjes 13-
  • Jessie Rekker en Gerde Lycklama a Nijeholt (kv Workum) in de categorie meisjes 15-
  • Noa Elzinga en Lisanne Scharringa (kv sjirk de Wal Dronrijp) in de categorie meisjes 15-

De wedstrijden onder de 13 gingen tot 15 punten. De eerste wedstrijd moesten Tymen en Silvan het opnemen tegen één van de grote favorieten. Ondanks degelijk spel waren deze jongens een maatje te groot. Ze moesten met 15-6 het onderspit delven. In de 2de wedstrijd waren er kansen op winst maar door niet scherp te starten ging deze wedstrijd nipt verloren met 15-13. De laatste 2 poule wedstrijden werden gewonnen met 15-9 en 15-12. Met als resultaat een gedeelde 2 de plaats in de poule. Helaas ging alleen de poule winnaar door naar de finale en waren er geen kruisfinales. 

Inge wist met haar dubbel partner Marit 2 van de 3 poulewedstrijden te winnen. Dit resulteerde in een 2 de plaats in de poule. Ze verloren in de poule met 15-8 van de latere winnaars. Dit was niet voldoende om door te gaan naar de finale. 

Noa en Lisanne waren ingedeeld in de poule met Jessie en Gerde. De wedstrijden onder de 15 gingen tot 21 punten. Deze onderlinge wedstrijd ging bepalen wie er door zou gaan naar de finale. Na een wedstrijd waarin de dames het publiek enkele mooie rally’s toonden gingen Noa en Lisanne door naar de finale, uitslag 21-16. Jessie en Gerde mochten strijden om de 3de plaats. Deze wedstrijd ging met 21-14 verloren waardoor Jessie en Gerde op de 4de plaats eindigden.

Noa en Lisanne mochten het in de finale opnemen tegen Senne en Iris (beide voor Dronrijp uitkomend). Deze dames kennen elkaar door en door en zijn dan ook aan elkaar gewaagd. Helaas konden Noa en Lisanne niet voldoende tegenstand bieden en ging de finale verloren. Toch een mooie verdienstelijke 2de plaats voor de dames.

Scroll naar boven