Timme Schilders wint bedrijfskaatspartij

Er was een mooie lijst van 18 parturen van bedrijven uit Bolsward en omstreken. Vele favorieten, een aantal nieuwkomers en ook oud gedienden, streden dit jaar om de eer om deze prachtige partij te winnen.

In de eerste omloop waren een aantal verrassende uitslagen. Jorritsma Bouw BV en Hochwald gingen ten onder tegen respectievelijk GEA de Klokslag en Posthumus Draaierij BV. Met name Hochwald had geen schijn van kans en verloor deze partij met 5-0 6-6. Ook een zeer spannende partij tussen Anton Visser Constructie en nieuwkomer Bosch HIT BV. Deze partij werd nipt gewonnen met alles de hang door Anton Visser.

Timme Schilders had het makkelijk in de tweede omloop, die had een staand nummer. Zij moesten het vervolgens in de derde omloop opnemen tegen een goed kaatsend Meren Post. Helaas kon Meren post niet tegen dit geweld op en moesten ze het afleggen met 5-2 6-4. Twee favorieten troffen elkaar in de derde omloop, namellijk Bentacera en Posthumus Draaierij, maar tegen Posthumus Draaierij was geen kruid gewassen. Zij wonnen vrij gemakkelijk met 5-1 6-2. Door de winst van Posthumus Draaierij en een staand nummer in de halve finale, gingen zij gelijk door naar de finale.

De halve finale ging tussen Anton Visser Constructie en Timme Schilders. Dit werd een mooie partij met twee goed kaatsende parturen, die aan elkaar gewaagd waren. De partij ging gelijk op tot 3-3, daarna drukte Timme Schilders door en wonnen zij met 5-3 6-2. De finale was wederom een mooie partij onder prachtige omstandigheden. Het geweld met Timme Schilders zette zich voort. Met name door de vele zitballen van Michel Nesse ging de winst vrij gemakkelijk naar Timme Schilders met 5-2 6-2.

Bron tekst: Bolswards Nieuwsblad

Scroll naar boven