Uitslagen Competitie Jeugdkaatsen en Klaas Kingma Troffee

Tijdens de Miedema’s Patat jeugdleden slotpartij werden ook de uitslagen bekend gemaakt van de jeugdcompetitie die iedere donderdagavond plaats heeft gevonden afgelopen seizoen. De volgende jeugdleden vielen in de prijzen en mochten de wisselbeker in ontvangst nemen:

Bij de Categorie Kabouters hadden we dit jaar de primeur. Na een succesvolle pilot vorig seizoen ging het dit jaar om het echie….

Winnaar Kabouterjongens: Milan Eijer
Winnares Kaboutermeisjes: Marit Dijkstra

Welpen categorie:

Winnaar Welpenjongens: Mats van der Pol
Winnares Welpenmeisjes: Sybrich Ouderkerken

Pupillen catergorie

Winnaar Pupillenjongens: Jolle Ouderkerken
Winnares Pupillenmeisjes: Fenna Cuperus

Schooljeugd categorie

Winnaar Schooljongens: Rogier Feenstra
Winnares Schoolmeisjes: Ilona Palsma

Klaas Kingma Troffee

De Klaas Kingma trofee is nagelaten door Klaas Kingma om jeugdleden van KV Bolsward te stimuleren en te motiveren om te kaatsen. De trofee wordt ieder jaar uitgereikt aan een jeugdlid en was in bezit van Femke Folkerts. Dit jaar ging de Klaas Kingma Troffe naar Noa Elzinga.

Noa Elzinga

Noa Elzinga is inmiddels toegetreden tot de jeugd categorie en heeft ondanks het vreemde, korte corona seizoen toch weer een mooi seizoen gekaatst. In het klassement eindigde ze met één 1ste, twee 2e en één 3e prijs toch knap op de 10de plaats.

Eerdere jaren won zij, zoals een ieder zich vast weet te herinneren, de bond bij de pupillen meisjes en ook bij de schoolmeisjes ging de krans van het NK mee naar Bolsward! Daarnaast kaatste zij vele kransen en prijzen bij elkaar en eindigde meerdere malen als beste in haar categorie in het KNKB klassement. En bij de schoolmeisjes was dit zelfs met een voorsprong van 20 punten!

Noa is met haar fanatieke en sportieve houding een groot voorbeeld voor onze aanstormende talenten. En die vinden het dan ook erg leuk om van haar tips te krijgen tijdens de trainingen.

Wij hopen dat ze nog vele, vele jaren plezier mag beleven in het kaatsen! Gefeliciteerd met de troffee! Je hebt hem dubbel en dwars verdient!

Scroll naar boven