Ouderwets gezellige wintertraining afgesloten op zondag 2 april

Cor van Zuiden glorieuze winnaar spek- en bonenklassement.

Op 6 zondagen in de periode van 26 februari tot en met 2 april kon van 10.00 tot 12.00 uur in sporthal “De Middelzee” door seniorenleden worden getraind. Gemiddeld namen zo’n 11 kaatsers deel aan de training die bestond uit een warming-up, een opslag- en uitslagtraining en een partij voor de trainingscompetitie. Het waren weer ouderwets gezellige uurtjes in de sporthal. Wat dat betreft zijn dit niet alleen qua beweging, maar ook zeker qua ontspanning hele aangename uurtjes voor de deelnemers. Het ene moment is er sprake van een kolderieke situatie, het andere moment wordt er bloedserieus gekaatst, prachtige slagen worden afgewisseld met niet te filmen missers, maar wat er ook gebeurt, altijd ligt er wel ergens een lach of een relativerende opmerking om de hoek en dat is sporten zoals het ooit is bedoeld. Cor van Zuiden werd dit jaar de glorieuze winnaar van het spek- en bonenklassement dat aan de trainingscompetitie is verbonden (prijs: een portie bruine bonen, spekjes en een lading appelmoes). Cor won met zijn maten maar liefst 5 van de 6 trainingspartijen.

IJs en weder dienende wordt ook in 2024 weer een op dezelfde leest geschoeide wintertraining voor senioren georganiseerd. Begin 2024 verschijnt de uitnodiging wel weer op onze website of bij de vaste deelnemers in de (digitale) brievenbus.

Op woensdag 19 april begint het competitiekaatsen op het veld voor de senioren alweer en daarna staan er tot en met het nachtkaatsen in september een groot aantal kaatsactiviteiten op het programma. Zie voor het volledige programma onze website. We hopen ook dit seizoen weer vele leden te mogen begroeten op ’t Oordje, ons prachtig gelegen kaatsveld waarop al sinds 1908 wordt gekaatst. Komt allen!!

Roel Venema.

Scroll naar boven