Van der Pol – Avondledenpartij valt in de smaak

Op woensdagavond 15 augustus was er een avondledenpartij. De deelname leek eerst matigjes, maar vlak voor het uiterste aanmeldtijdstip kwamen nog veel aanmeldingen binnen. Het resultaat: 24 deelnemers, zodat ieder drie keer kon kaatsen met drie keer andere maten.

De deelnemers waren dit keer verdeeld in vier klassen, te weten heren A, B en C en Dames. In elke klasse waren twee prijzen te winnen beschikbaar gesteld door Installatiebedrijf Van der Pol uit Bolsward.

Opvallend was dat van de 12 gespeelde partijen de helft eindigde in 5-5, waarvan twee met alles aan de hang. Natuurlijk was het ook prachtig dat de leden nu de kans hadden om eens met een PC-winnaar te kaatsen. Hulde Peter!

Aangezien ieder drie keer moest kaatsen begon elke partij op 2-2. Dit resulteerde er in dat we om ongeveer kwart over negen uit waren, zodat we de bouwlampen niet hoefden te ontsteken.

Dames

Vijf dames deden in deze klasse mee, waaronder de voormalige cracks Géjanna Dijkstra en Idske Zijlstra. Na twee potjes waren er nog twee dames die beide partijen hadden gewonnen Chris Lemke Idske Zijlstra. Chris verloor haar derde partij met 5-3. Idske won haar laatste partij nipt met 5-5 en 6-4.

1ste prijs:          Idske Zijlstra                 21 voor, 13 tegen.
2de prijs:           Chris Lemke                  17 voor, 15 tegen.

Het was nog een heel rekenwerk, want niet alleen Chris had 17 voor, maar ook Géjanna Dijkstra en Lisanne Leijenaar. Beiden hadden echter 17 punten tegen.

Heren A

Zes heren streden in deze categorie om de mooie waardebonnen. Na twee partijen waren er nog twee heren die beide partijen hadden gewonnen, nl. Cor Jacobsen en Peter van Zuiden. In de derde partij waren deze heren niet bij elkander en hoefden ze ook niet tegen elkaar. Het was dus zaak de laatste partij met zo hoog mogelijke cijfers te winnen. Peter won met 5-5 en Cor met 5-3. Beiden kwamen zo op 21 voor, zodat de tegen-eersten de doorslag gaven voor de verdeling van de prijzen.

1ste prijs:          Cor Jacobsen                 21 voor, 12 tegen.
2de prijs:           Peter van Zuiden          21 voor, 14 tegen.

Heren B

Met zeven deelnemers was deze categorie het sterkst vertegenwoordigd. Toen er twee potjes waren gekaatst waren er nog twee deelnemers, Erik Ypma en Johan Bekema, die hun beide partijen hadden gewonnen. Helaas voor beide heren verloren zij hun laatste wedstrijd beiden met 5-3, zodat er geen enkele deelnemer al zijn drie partijen had gewonnen. Ineens kregen dus anderen ook weer kansen op de prachtige kransen. Twee deelnemers hadden twee partijen gewonnen en eentje verloren met 5-5. Ook hier gaven dus de tegen-eersten de doorslag.

1ste prijs:          Gert-Jan Abma             19 voor, 12 tegen.
2de prijs:          Ferdinand van der Zee  19 voor, 14 tegen.

Heren C

De spannendste categorie was toch wel deze. Hulde voor Kees Bekema die bereid was de geblesseerd geraakte Johan Bruinsma te vervangen. Na twee potjes kaatsen had Thijs Galama de touwtjes stevig in handen met twee gewonnen partijen. Hij verloor echter zijn laatste partij met 5-3 en kukelde zo van de eerste naar de vierde plek in de eindrangschikking.

Nadat excel zijn werk had gedaan bleken er twee deelnemers, Cor Knol en Leo Bekema, te zijn met 19 eersten voor en 14 tegen. Dit betekende dat de punten in het laatst gemaakte eerst de doorslag moesten geven. Leo behaalde in drie laatste eersten 22 punten en Cor kwam tot 20.

1ste prijs:          Leo Bekema                  19 voor, 14 tegen (gemaakte punten laatste eerst: 22).
2de prijs:           Cor Knol                       19 voor, 14 tegen (gemaakte punten laatste eerst: 20).

Scroll naar boven