Van der Pol familiekaatspartij

Zondag 16 juni hebben we weer de traditionele Van der Pol familiepartij op ’t Oordje verkaatst. De weergoden waren ons zeer gunstig gezind en de tien deelnemende parturen hebben hard gestreden om de prijzen, beschikbaar gesteld door Installatiebedrijf/Vakzaak Van der Pol uit Bolsward.

Kees Bekema met zijn ooms Ids en Auke Walsma versloegen in de finale in de verliezersronde het duo Johan en Leo Bekema. Johan heeft door middel van verbaal geweld nog geprobeerd wat meer bordjes aan de telegraaf te krijgen, maar Kees en z’n ooms waren daar niet gevoelig voor en kaatsten stoïcijns door naar de winst.

Ook in de winnaarsronde werd er fel en bij vlagen erg goed gekaatst. Na twee winstpartijen plaatste het partuur Matthijs Beuckens met zijn neven Jan Johannes van der Kamp en Redmer Huitema zich via een staand nummer voor de finale. Het andere finaleplekje ging tussen de families Knol (vader Cor met zonen Ane-jan en Gijsbert) en Kuperus (vader Dirk met zoon Dietmer en dochter Marije). Het werd een leuke partij en uiteindelijk trokken de Knollen aan het langste eind. De familie Kuperus moest dus genoegen nemen met de derde prijs.

De strijd om de krans ging dus tussen het jeugdige partuur van Matthijs en de toch iets oudere Knollen. De jarenlange ervaring van familie Knol kon uiteindelijk net niet op tegen het kaatsgeweld van de drie jongens. Het was regelmatig 6-6 en ze waren echt wel aan elkaar gewaagd, maar het doek viel op 5-4 6-6 voor Cor, Ane-jan en Gijsbert. De kransen waren voor Matthijs, Jan Johannes en Redmer.

Dirk van der Pol kwam gezellig even langs op ’t Oordje met zijn gezin en heeft de prijzen uitgereikt. In het zonnetje konden we nog lekker even nagenieten van de partij en een consumptie.

Originele foto’s zijn te verkrijgen bij Lammert Leeuwen (l.leeuwen@home.nl).

Scroll naar boven