Vormeerpartij 30 juni uitzonderlijk veel deelnemers

Sinds vorig jaar kennen we de Vormeerpartij. De partij wordt jaarlijks bekostigd uit de nalatenschap van Sjerp en Riet Vormeer waaruit onze vereniging een bijdrage heeft ontvangen.

Op de lijst 38 deelnemers die waren verdeeld in 5 willekeurig samengestelde groepen van 8 resp. 7 personen. In elk van de groepen was een krans te verdienen. En natuurlijk een leuke prijs. Dit keer bestonden de prijzen uit waardebonnen van Lekker 1890. Iedereen moest drie keer kaatsen en daarna werden de punten geteld.

Groep 1

In groep 1 ging de krans naar Nanne Hooghiemstra. Met 18 punten werd hij in die groep de grote winnaar, vlak voor Rutger Vallinga. Rutger had een eerst meer tegen dan Nanne. De derde prijs ging naar Sybren Spijksma met een totaal van 16 punten.

Groep 2

In deze groep waren er twee die al hun drie partijen in winst omzetten. Dus de tegen-eersten moesten de beslissing brengen. Johan van der Zee had 13 eersten tegen en Roel Venema 10. De krans ging dit keer met Roel, dit keer op de fiets, mee naar huis. Johan was toch heel tevreden met zijn tweede prijs. De derde prijs was voor Thomas van Zuiden met 18 punten.

Groep 3

Het ging in deze groep een beetje vreemd, maar daarover verderop meer. De prijs was voor Ferdinand van der Zee die zijn drie partijen wist te winnen en daardoor met de krans naar huis ging. Tweede werd met 19 punten Remco Yska en derde Tjerk Okkema met 18 punten.

Geruime tijd na afloop meldde echter Tjerk dat hij ook drie partijen had gewonnen. Hoe dit kon? Of de telegraaf is niet goed afgelezen, of de stand is niet goed doorgegeven of men is met de verkeerde kleur begonnen. We weten het niet meer. In elk geval heeft Tjerk nog recht op een krans en die krijgt hij op de Boha-partij zondag 3 juli.

Groep 4

De krans was voor Idske Zijlstra. Zij pakte de volle buit door drie partijen in winst om te zetten. De tweede prijs was voor Ingeborg Brattinga met 18 punten. Tot slot ging de derde prijs naar Stefan Yska die een puntje minder had dan Ingeborg.

Groep 5

Ook in deze groep kwam er eentje tot 21 punten. Dit was Christiaan Wijnia. Rogier Feenstra kwam tot 18 punten en Gosse Reitsma behaalde 17 punten.

Tot slot de pechprijs nog. Hidde Reitsma kwam met een actie lelijk te val, waardoor zijn vinger uit de kom ging. Door de aanwezige EHBO-troepen werd de vinger verbonden. Als compensatie werd de poedelprijs omgezet in de pechprijs en die was dus voor Hidde.

En voor ieders informatie. De thermostaat is intussen gemaakt. Dus we kunnen weer normaal douchen.

Scroll naar boven