Vormeerpartij woensdagavond 28 juni

Woensdag 28 juni stond de Vormeerpartij op het programma. Deze partij is opgedragen aan wijlen Sjerp en Riet Vormeer die onze vereniging een flink bedrag hebben nagelaten. Van dit legaat is o.a. de overkapping voor de kantine betaald en is op het maaimachinehok een prachtige foto geplaatst van onze hoofdklassepartij in 2020.

Op de lijst stonden precies 36 kaatsers die met veel plezier in 6 perken de drie partijen afwerkten. Zoals gebruikelijk bij een avondledenpartij werd er gekaatst met drie verschillende lijsten en werd na afloop de stand opgemaakt. Degene met de meeste eersten voor en de minste tegen werd winnaar van zijn of haar groep. Immers om iedereen een kans te geven waren de deelnemers opgedeeld in vijf willekeurige samengestelde groepen.

Groep 1

In deze groep waren er 4 kaats(t)ers die twee partijen hadden gewonnen en eentje met 5-5 hadden verloren. De tegen-eersten moesten dus de beslissing brengen. Hidzer Bogaard was de ongelukkige die met 15 tegen-eersten net niet in de prijzen viel. Illona Palsma had 13 eersten tegen en kon verblijd worden met een HEMA-bon. Jan de Boer had een eerst minder tegen dan Illona en kreeg dus de tweede prijs. Een waardebon van Lekker 1890. Winnaar in deze groep werd Erik Ypma. Hij kreeg slechts 11 eersten tegen en kreeg naast de krans een bon van Ponte Vecchio.

Groep 2

Ook in deze groep was er niemand die al de drie potjes wist te winnen. De derde prijs was voor Hidde Reitsma die tot 16 voor-eersten kwam. Tweede werd Stefan Yska met 18 punten en winnaar werd Pieter Feenstra die twee partijen wist te winnen en eentje verloor en zo op 19 punten kwam. Het was voor Pieter de tweede achtereenvolgende overwinning op een avondledenpartij.

Groep 3

Jenkelien Brander kwam in deze groep tot 17 punten en kon worden verblijd met de derde prijs. Sander Bruinsma en Jan Houwer wisten in deze groep beiden hun drie partijen te winnen. Dat betekende dat de tegen-eersten de doorslag moesten geven. Helaas beiden hadden ook 11 eersten tegen zodat de behaalde punten in de laatste eersten de doorslag moesten geven. Beiden hadden 24 punten voor, wat logisch is, omdat ze beiden drie keer hadden gewonnen. Helaas voor Sander en gelukkig voor Jan had Sander 8 punten tegen en Jan 6. Jan dus met de krans naar huis en voor Sander resteerde de premie. Het was voor Jan zijn eerste prijs na zijn geslaagde staaroperatie.

Groep 4

Rodin Kuiper verloor in deze groep zijn eerste wedstrijd met 5-1. Zeer bijzonder is dan dat hij met zijn behaalde 15 punten toch nog naar huis kon gaan met de derde prijs.

Gerard Ypma was dolgelukkig toen hij hoorde dat de tweede prijs voor hem was. Hij kwam tot een totaal van 18 punten. Grote winnaar in deze groep werd Johan van der Zee die al zijn drie partijen in winst omzette.

Groep 5

In deze groep waren er twee die hun drie partijen in winst omzetten en twee die twee potjes wonnen en eentje verloren met 5-5. De derde prijs was voor Bauke Cuperus die 19 punten voor had en 13 tegen. Remco Yska viel net buiten de prijzen met zijn 14 punten tegen.

Julian Faber kreeg in zijn drie partijen 10 eersten tegen. Dat waren er 2 meer dan Marrit Meijer. Marrit Meijer ging dus met de krans naar de Nieuwmarkt en voor Julian resteerde de tweede prijs.

Al met al weer een geslaagde avond, waarbij de weergoden goed meewerkten. Op naar de volgende avondledenpartij.

De enige die deze avond niet meewerkte was de gemeente. Zij hadden die morgen strontkorrels op het veld gestrooid was leidde tot een mestgeur. Handig om dan over de lijnen te rijden!

Scroll naar boven