Wallball Langeberg Junior open 2019 in Menaldum

Op zaterdag 21 en zondag 22 december was er het Score Wallball Langeberg Junior Open 2019 toernooi. Naast Nederlanders en Belgen waren er tevens Ieren en Britten actief op dit jeugdtoernooi. Op zaterdag was er het single toernooi en op zondag het dubbel toernooi. Voor kv bolsward waren er meerdere spelers actief.

Zaterdag 21 december single toernooi

  • Jessie Rekker  17-
  • Redmer Cnossen 17-
  • Noa Elzinga 15-
  • Nanne Hooghiemstra 15-
  • Inge Blanke 13-
  • Tymen Bijlsma 13-

Iedere speler moest minimaal 3 en maximaal 4 poule wedstrijden spelen. Door bij de eerste 2 in de poule te eindigen kon je je plaatsen voor een vervolg in de winnaarsronde. Van de kv bolsward spelers/speelsters wisten alleen Tymen en Noa zich voor de volgende ronde te plaatsen. 

Tymen wist een knappe 2de plaats in  de poule te behalen (2 keer winst (15-12 en 15-3) en 1 keer verlies (15-12)) en mocht in de kwartfinale aantreden tegen een Belg. Hier ging hij strijdend ten onder met 15-7. 

Noa wist alle wedstrijden in de poule te winnen en mocht vervolgens de halve finale spelen tegen haar dubbel partner Lisanne. Op voorhand een lastige partij. Noa wist de wedstrijd met 15-12 te winnen en plaatste zich voor de single finale 15-. Hier mocht ze aantreden tegen Iris Veltman. In de poule had ze met 15-8 van Iris gewonnen dus hier lagen zeker kansen. De wedstrijd verliep zeer spannend maar Noa kon niet op voorsprong komen en verloor uiteindelijk met 15-12. Al met al een verdienstelijke 2de plaats. 

Zondag 22 december dubbel toernooi

  • Noa Elzinga met dubbel partner Lisanne Scharringa 15-
  • Nanne  Hooghiemstra met dubbel partner (en broertje) Rouke Hooghiemstra 15-
  • Inge Blanke met dubbel partner Marit Feenstra 13-
  • Tymen Bijlsma met dubbel partner Silvan Elzinga 13-

Nanne en Rouke verloren helaas al hun poule wedstrijden in de 15-. Rouke is uiteindelijk nog maar 11 jaar en hield zich knap staande tegen 15 jarigen. 

Tymen en Silvan wisten in hun poule de 2 de plaats te behalen (3 keer winst en 1 keer verlies) en plaatsten zich zodoende voor de kwart finales in de winnaarsronde. Hier moesten ze het onderspit delven tegen een Belgisch duo, verlies 15-8. Dit Belgische duo behaalde uiteindelijk de 3de plaats. 

Inge en Marit kaatsten een volledige poule (5 wedstrijden) en eindigen op een 3de plaats. Zowel nr 1, 2 als 3 wisten 4 wedstrijden te winnen. Het aantal punten tegen moest bepalen wie er  op de hoogste trede op het podium zou komen te staan. Inge en Marit hadden meer punten tegen dan hun opponenten en eindigden hierdoor op de 3de plaats.

Noa en Lisanne hadden in de poule weinig tegenstand (3 keer winst 15-4; 15-1 en 15-1). In de halve finale moesten ze het opnemen tegen Senne en Iris. De dames wisten met 15-8 te winnen en plaatsden zich voor de finale. 

Dit werd een wedstrijd tussen NL en Ierland. De Ierse dames wisten de wedstrijd te winnen, en wel met 15-10. Opnieuw een 2 de plaats voor Noa, nu in de dubbel.

Het volgende toernooi is het Belgium Open op 4/5 januari 2020. Ook hier zullen weer wall ball kaats(t)ers namens kv bolsward actief zijn.

Scroll naar boven