Winst door Feikje en Johan bij Pearkekeatsen

Het jaarlijkse pearkekeatsen in Bolsward werd zondag 14 juni verkaatst. Er stonden 12 pearkes op de lijst om onderling te strijden voor de begeerde waardebonnen van sponsor Slagerij de Boer. Feikje Bouwhuis en Johan Bekema wisten als favoriete pearke de kransen binnen te halen.

In de eerste omloop werd het meest spannend gekaatst door Margretha Terpstra en Rutger Vallinga tegen Anneke van Popta en Leon Bekema. Hierbij trok het liefdeskoppel Anneke en Leon aan het langste eind met een 5-4 6-0 eindstand. In de overige partijen waren de winnende pearkes duidelijk sterker dan hun tegenstanders.

In de verliezersronde wonnen Margretha en Rutger van de routiniers Clara Houtsma en Lammert Leeuwen. Jose Siemensma met Bauke Cuperus wisten te winnen van Renske Bekema met Leo Bekema. Ook waren de jeugdige Jessie Rekker en Dietmer Kuperus te sterk voor Yvonne Galama en Jelle Eppenga.

Bij de winnaarsronde werd in de tweede omloop een luidruchtige partij verkaatst. Dit was tussen Feikje Bouwhuis en Johan Bekema tegen Anneke van Popta met zoonlief Leon Bekema. In de veronderstelling dat het al vaderdag was, kreeg Johan een week te vroeg cadeautjes van Anneke en Leon. Ook deze overwinning kreeg good old Johan van zijn kids, al was de vader-zoonliefde tijdens de partij ver te zoeken. Bij de anderen partijen wisten Lieke van As en René Tiesma niet al te moeilijk te winnen van Joukje Haitsma en Gert-Jan Abma. Met alles aan de hang werd de partij beslist tussen Ryanne Reinsma en Gijsbert Knol tegen Anneke Tuinenga en Jan de Boer, waarbij Anneke een onslaanbare zitbal wist te plaatsen.

In de derde omloop verliezersronde wonnen Jose en Bauke van Margretha en Rutger met 5-3 6-2 stand. Met een staand nummer kwamen Jessie en Dietmer in de finale. In de winnaarsronde kaatsten Feikje en Johan tegen Lieke en René om een finale plekje. Het leek snel beslist te gaan worden toen Lieke en René een 4-0 voorsprong pakten. Hierna gaven Feikje en Johan echter geen eerst meer weg en wonnen met een 5-4 6-6 eindstand. Anneke en Jan bereikten de finale door een staand nummer.

De finale van verliezersronde was niet echt spannend. Jessie en Dietmer waren duidelijk sterker aan het kaatsen dan Jose en Bauke. Een 5-1 6-4 uitslag hing aan de telegraaf. In de finale van de winnaarsronde wisten Anneke en Jan tegenstand te bieden tegen de grote favorieten van de dag. Bij een grote voorsprong dachten Johan en Feikje de droge worst en kransen al binnen te hebben, maar Anneke en Jan kwamen terug naar 3 eersten. Anneke pakte punten met haar opslag en Jan door een aantal bovenslagen. Uiteindelijk haalden Feikje en Johan de buit binnen met een 5-3 en 6-6 stand.

Al met al een geslaagde kaatspartij, mede doordat het publiek en kaatsers goed voorzien werden van eten en drinken in de kantine door Emma en Bertus. Bij zoiets gezelligs zou het toch mogelijk moeten zijn dat er volgende jaar meer pearkes op de lijst genoteerd kunnen worden. Dus noteer alvast pearkekeatsen op 12 juni 2016.

  • 1e prijs:                Feikje Bouwhuis & Johan Bekema
  • 2e prijs:                Anneke Tuinenga & Jan de Boer
  • 3e Prijs:                Lieke van As & Rene Tiesma
  • 1e prijs verl.:      Jessie Rekker & Dietmer Kuperus
  • 2e prijs verl.:      Jose Siemensma & Bauke Cuperus

foto 5

 

foto

 

foto 4

 

foto 3

 

foto 2

 

 

foto 1

 

Scroll naar boven