Zinderende finale 74e editie Bedrijfskaatsen

Op zaterdag 17 juni werd na 2 corona jaren en een afgelaste 73e editie weer het bedrijfskaatsen georganiseerd. Met de nodige ambiance van het terrein werd op deze snikhete dag fanatiek gestreden om de prijzen. Werden in het verleden 30 tot 40 partuur verwelkomd op ‘t Oordje waren wij blij dat 13 partuur zich hiervoor hadden aangemeld. Er werd regelmatig even een kraan opgezocht wat voor verkoeling zorgde. Het verloop van de 1e en 2e omloop maakte duidelijk wie de favorieten waren, overigens niets ten nadele van de andere parturen.

Spectaculaire uitslagen waren er eigenlijk niet en als zo vaak zit het venijn ‘m in de staart.

Een bijzonderheid is wel dat bij een van de derde prijswinnaars Expert Meijer een nieuw lid van de PC mee deed: Klaas Holst Meijer!

 

In de finale van de verliezersronde ging het partuur van Feebe met Martzen Gerbrandy, Lennard Feenstra en Johan vd Zee voortvarend van start en kwamen met 4-0 voor. Het partuur I. de Boer Transport met Kees Bos, Ids de Bever en Minke Sandstra, beten toen van zich af en kwamen snel terug tot 4 eersten gelijk. Bij het partuur Feebe was de pijp helemaal leeg en ze verloren de partij dan ook met 4-5 0-6.

Dan de finale van de winnaarsronde. Eigenlijk een zelfde beeld dan in de finale van de verliezersronde, waar partuur Postumus met Reinder Hendriks, Marten Leijenaar en Teake Postumus al snel op 4-1 voor en er leek geen vuiltje aan de lucht. De mannen van Hochwald met Gosse Reitsma, Bote Jellema en Hendrik Sweering rechten de rug en door 6 missers aan de opslag van de tegenstander werd het gelijk: 4-4. Het werd een finale om van de smullen en de voorspelling van het publiek kwam uit: alles aan de hang. Muisstil werd het op ‘t Oordje toen de laatste klap werd uitgedeeld. Hochwald won voor de 8e maal in 25 jaar de wisselbeker. Het meest bijzondere is dat Gosse en Hendrik al 8ste maal in dit partuur zaten met elk jaar een andere derde maat.

In de verliezersronde werd Kees Bos de koning en werd hem daarbij de welbekende fietsband omgehangen. Het schoonste geheel deze middag ging naar het partuur van AP van der Feer.

Bij de winnaars werd volkomen terecht Bote Jellema tot koning gekroond. We zien terug op een super geslaagde dag en hopen dat er volgend jaar in iedere geval weer het bedrijfskaatsen kan worden georganiseerd.

 

Volledige uitslag:

Winnaarsronde:

1e prijs:            Hochwald, met Hendrik Sweering, Gosse Reitsma en Bote Jellema

2e prijs:            Posthumus, met Reinder Hendriks, Marten Leijenaar en Teake Postumus

3e prijs:            Expert Meijer, met Klaas Holst Meijer, Alwin Feenstra en Timo Tuininga

3e prijs:            Slagerij Anema, met Jimte Draaisma, Hykele Huitema en Teun Miltenburg

 

Verliezersronde:

1e prijs:            I. de Boer Transport, met Kees Bos, Ids de Bever en Minke Sandstra

2e prijs:            Feebe, met Martzen Gerbrandy, Lennard Feenstra en Johan van der Zee.

Scroll naar boven